Heb jij je ooit wel eens verwonderd over de magische kracht van de maan? Ze biedt licht in de duisternis en met het blote oog is ze alleen zichtbaar als de zon haar verlicht. Ze brengt hele oceanen in beweging, ze regelt eb en vloed.

Naast deze natuurprocessen is er nog iets waar ze effect op heeft. Je lichaam en geest reageren ook op haar kracht tijdens elke specifieke maanfase. Wij bestaan namelijk voor meer dan 50% uit water.

De maan is er altijd. Ze draait rondjes om de aarde en de aarde draait om haar eigen as waardoor de maan elke nacht/dag een beetje meer transformeert naar de volgende fase. Deze volledige maancyclus duurt ongeveer 28 dagen. Elke 7 a 8 dagen kun je verandering voelen in je gemoedstoestand en fysieke welzijn. Er zijn namelijk 4 belangrijke fasen die duidelijk effect hebben op ons lichaam en geest.

Nieuwe maan:
Nieuwe maan is het kleine sikkeltje dat verschijnt aan de rechterkant van de maan zodra het donkere maan is geweest (tijdens donkere maan is ze volledig onzichtbaar). Bij nieuwe maan worden er rituelen uitgevoerd. Zoals nieuwe intenties zetten, nieuwe plannen maken. Het is een nieuw begin.

Eerste kwartier:
Dit is een halve maan waarbij de rechter helft verlicht is. In deze fase werk je aan je doorzettingsvermogen en creëer je helderheid voor jezelf op het pad richting jouw dromen. We zitten nog steeds in de opbouwende fase richting volle maan.

Volle maan:
De fase waarin de maan in volle glorie aan de hemel staat. Op spiritueel niveau betekent dat dat je dromen de gelegenheid krijgen om uit te bloeien. De plannen die je hebt gemaakt tijdens de nieuwe maan mogen zich nu ontplooien en je kunt de eerste stappen gaan zetten.

Laatste kwartier:
Net als het eerste kwartier is dit ook een halve maan. Tijdens het laatste kwartier is de linker helft van de maan verlicht. In deze periode mag je loslaten wat je niet meer nodig hebt in je leven om ruimte te maken voor nieuwe intenties en nieuwe dromen.

Benieuwd wat jij kunt doen om je meer in balans te voelen? In de volgende ‘maanmeisjes blog’ ga ik dieper in op elke specifieke maanfase. Hierbij geef ik een bijpassende yin yogaoefening die je kunt gebruiken en zal ik een kristaltip geven die je bij je kunt dragen tijdens de maanfase. Dit om jouw energie met de maan mee te laten stromen.