Heb je je ooit wel eens verwonderd over de magische kracht van de maan? Ze regelt grote natuurprocessen zoals eb en vloed. Wij mensen bestaan voor meer dan 50% uit water. Je kunt je dus voorstellen dat ze een enorme invloed op ons lichaam en onze geest kan hebben.

Er zijn 8 maanstanden die voor ons herkenbaar zijn, waarbij om de 3-5 dagen de fase verandert en er weer een ander thema aan het licht wordt gebracht. Dit is een cyclus van ongeveer 29 dagen. Dat betekent dat die cyclus daarna weer opnieuw begint, wellicht met een andere intentie. Door deze energie te gebruiken kun je in het dagelijks leven meer balans vinden en daar jouw leefstijl en dromen op aanpassen. Hieronder vind je de 4 fasen van de maan die ik als leidraad gebruik in mijn lessen.

Nieuwe Maan:

De nieuwe maan is een goed moment voor een nieuw begin. Je kunt nu intenties zetten voor je dromen. Dit is de tijd om na te denken over wat je wilt zodat jouw ideeën kunnen groeien.

Halve Maan (eerste kwartier):

Wanneer de rechterhelft van de maan belicht wordt door de zon is haar kracht gericht op uitdaging en vertrouwen. Laat je twijfels los en richt al je energie op wat jouw dierbaar is.

Volle Maan:

Als de maan in volle glorie aan de hemel staat is er een explosie aan energie voelbaar. Tijdens deze fase kunnen je dromen zich ontplooien en wordt alles versterkt. Wees dankbaar en vergevingsgezind.

Halve Maan (afnemende maan):

Tijdens het laatste kwartier is het belangrijk om je opnieuw te oriënteren. Door ruimte te maken en dingen los te laten die je niet meer nodig hebt, ontstaat er aandacht voor nieuwe ideeën en plannen.

 

@esmeedekreij